Banen

• Banen er ca. 13 m. bred og 21 m. lang.
  • Målene er 155 cm brede og 95 cm høye.

Kampavvikling

• Kampene startes og avsluttes ved felles start- og sluttsignal for alle kampene samtidig.
  • Fra en kamp blåses av til ny kamp startes er det kun 3 minutters pause. Hvert lag er selv ansvarlig for at være klar ved riktig bane i god tid før kampstart.
  • Stiller to lag i samme farger, benytter sistnevnte lag i kampprogrammet overtrekkvester, hentes i sekretariat.

Spilleregler

• Kamptiden er 7 minutter for 6-12år og 10 minutter for JENTEFESTIVAL 13 år og eldre.
  • Avspark startes av førstnevnte lag i kampprogrammet.
  • Hvis ballen spilles ut av banen, igangsettes spillet av motstanderlaget ved innspark fra linjen hvor ballen gikk ut.
  • Det spilles ikke med hjørnespark. Uansett hvem som sparker ballen over baklinjen eller ballnettet, er det målspark.
  • Sklitaklinger og hardt spill er ikke lov og medfører frispark.
  • Avstanden til nærmeste motstander ved innspark og frispark er 3 meter.
  • Alle frispark er indirekte.
  • Det kan scores mål fra alle steder på banen.
  • Hands gir frispark.
  • Det spilles ikke med straffespark. Alle forseelser gir frispark.
  • Når det scores mål, skal spillet igangsettes fra midten, og motstanderens spillere skal tilbake på egen banehalvdel minimum 3 meter fra ballen.
  • Det er flyvende innbytte uten stopp i spillet. Dette skal skje fra midtbanen, og den spiller som byttes ut skal forlate banen innen ny spiller kommer inn på banen.
  • Det blåses frispark mot, om en spiller holder seg fast i vantene for å skjerme ballen.